utorok 11. apríla 2017

Predné britský šprintér tvrdí, že čelí nespravodlivé znevýhodnenie ako bezdrogovej športovcov

Jeden z popredných britských šprintérov hovorí, že trvalé obvinenia z dopingu v dráhe a poli sú "srdcervúce." - a že sa bojí, že nebudú čeliť rovnaké podmienky pri majstrovstvách sveta v atletike začnú v Pekingu

< p> Richard Kilt, vládnuca svetový a európsky vnútorný 60m majster, tiež pripustil, že si myslel, že tí, ktorí sa drogy zvyšujúce výkonnosť boli ešte pred testerov a predpovedal, že z ôsmich športovcov, ktorí sa zoradia na 100m konečnej budúcu nedeľu , toľko ako päť môže byť bývalí dopingovej podvodníkov.

Kilt, ktorí budú súťažiť v 100m a 4x100 relé v Pekingu, hovoril po Sunday Times publikoval tvrdenie, že IAAF sa potlačil hl ásiť na univerzite v Tübingene v Nemecku, ktorý navrhol, že medzi 29 a 34% z 1800 športovcov v roku 2011 majstrovstvá sveta v atletike v Daegu, Južná Kórea, porušil antidopingové pravidlá v období 12 mesiacov pred udalosťou. Wada, aby začali naliehavú vyšetrovanie atletiku dopingových nároky Viac

Kilty povedal: "Je to srdcervúce.Bol som v tomto športe, pretože mi bolo 10 a si veľmi naivný ako dieťa vyrastal a jednoducho veriť títo ľudia sú super-talentovaný a prácu super-tvrdé a získať výsledky, ktoré. Teraz, ako človek starne začnete počuť a ​​vidieť veci, a to je veľmi srdcervúce vedieť, že športovci, ktorí som potenciálne vzhliadol ako dieťa mohlo byť potenciálne boli na drogách. "

Všetky tri americkí šprintéri v pánske 100 m - Justin Gatlin, Mike Rodgers a Tyson Gay - sa vrátili z dopingu zákazov, ako má jamajský Asafa Powell a nigérijský narodeného Femi Ogunode, ktorí súťažia pre K atar.Všetci sú uchádzači o medaily v Pekingu.

Kilty povedal, že bojoval s myšlienkou, že by mohol byť konkurenčné voči ľuďom, ktorí boli prípadne na drogách alebo ktorí užívali ich v minulosti. "Je to veľmi, veľmi nepríjemné. Jedna: že budete musieť ísť von a majú nespravodlivú výhodu nad vami. A za druhé: užívajú všetku publicitu zo všetkých zlých dôvodov.Z ôsmich možných finalistov, keď sa pozriete na papieri, najmenej päť zlyhali testy. - čo nie je veľký "

Kilty tiež pochyboval, že veľa zmenilo vo svojom športe, pretože univerzite v Tübingene výskumu bola vykonaná. "Rád by som, že áno, ale podvodníci sú vždy bude o krok napred testerov ako zločinci budú pred políciou," povedal. "Je tu vždy bude niečo nové. Je to veľmi smutné. Je to niečo, čo sa snažím nemyslieť na príliš veľa, pretože by to mohlo začať, aby mi dostať dole.Ale je to vždy bude v zadnej časti svojej mysli a v y si myslíte, že o tom príležitostne. "

V nedeľu IAAF trval na tom, že University of Tübingen výskumu bol prieskum, ktorý nebol nikdy určený pre zverejnenie.

vo vyhlásení to uviedol: "Nejedná sa o nový príbeh, kde najprv zvýšený na nemeckej televízii v roku 2013, a tieto obavy boli riešené IAAF v tej dobe. Štúdia v pochybnosť bol prieskum spoločenské vedy založené vykonáva Wada [Svetová antidopingová agentúra] a tím výskumníkov v dedine športovcov v Daegu.Účelom tejto štúdie bolo vyhodnotiť spoľahlivosť potenciálnych nových metód hodnotenia prevalencia dopingu v športe s použitím viac prístupu sociálnych vied [prieskumu náhodne odozvy].

"No publikácia bola vždy vyvolal, "dodal. "V skutočnosti, prieskum bol len niekedy opakuje ešte raz, s revidovanou metodikou, pri hrách Pán arabských kde hlavne opýtaných športovci. IAAF bol preto prekvapený, keď bola informovaná na začiatku roku 2013 , že článok bol už predložený výskumný tím pre publikáciu bez IAAF svoje znalosti vo vedeckom časopise.IAAF chápe, že článok bol odmietnutý pre publikáciu "

V nedeľu večer nemecký dokumentárne Doping. - Prísne tajné, citovaný anonymný antidopingového úradníka, ktorý predtým pracoval pre IAAF tým, že federácie čelia problémy pri pokuse o sledovať atlétmi podozrivých z užívania zakázaných látok.

The povedal zdroj programu, ktorý pred šampionátu 2011, dopingové kontrolné pracovníci vykonáva rad testov v dedine športovcov, ktorá naznačuje možné prípady dopingu.Zdroj povedal, že policajti boli "spočiatku celkom v šoku" na výskyt abnormálnych výsledkov testov.

Ale zatiaľ čo IAAF urobil "všetko, čo by to mohlo" vystopovať dopers, keď dopingové kontrolné pracovníci sa snažili niesť out ďalšie neohlásené testy na športovcov v ich domovských krajinách, oni boli často bráni "logi ckých a právnych problémov". Okrem toho je zdroj údajne peniaze boli len zriedka k dispozícii pre ďalšie testovanie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára