nedeľa 23. júla 2017

Juventus predviedol na City obrat, prehrali aj United. Ronaldo dal hetrik

Ač v minulej sezóne prešiel až do finále, nemal Juventus na pôde Manchestru City ašpirovať na víťazstvo. A vida! Liga majstrov hneď na úvod prekvapila.

Stačilo záverečných 20 minút, aby sa preukázalo, že bohatému anglickému klubu sa v európskej súťaži na domácom ihrisku príliš nedarí. V 70. minúte vyrovnal po ideálnom centre Pogba a zaváhanie obrancu Mangal útočník Mandžukič. Domáci inkasovali v súťažnom zápase po 636 minútach. A 9 minút pred koncom sa krásne trafil jeho parťák Morata.

Juventus cítil zadosťučinenie, pretože City sa dostal v 57.minúte do vedenia sporným spôsobom: Kompany sa v pokutovom území zavesil na Chielliniho a ten si dal hlavou vlastný gól.

Posledné dva zápasy = osem gólov.

Taká je bilancia Cristiana Ronalda, ktorý sa tentoraz vybláznil proti Šachťoru. Real Madrid išiel do vedenia v 30. minúte vďaka chybe brankára Pjatova, ktorý upustil center, a daroval tak gól Benzema. Po vylúčení Stepanenko v 50. minúte už sa na listinu strelcov zapisoval len Ronaldo.

Portugalská hviezda udrela dvakrát z penalty, avšak tú prvú arbiter Bebek za ruku srny nariadiť nemal - Ronaldovho strela sa odrazila od chrbta kapitána Šachťor. Ronaldo skompletizoval hetrik za 26 minút a vyšvihol sa na čelo tabuľky najlepších strelcov v histórii Ligy majstrov.Lionel Messi z Barcelony stráca práve tri zásahy.

Výraznou postavou duelu medzi Sevillou a Mönchengladbachom bol český rozhodca Pavel Královec. V druhej polovici totiž proti hosťom pískle tri penalty, dve z nich domáci premenili a zvíťazili 3: 0.

Královec v Seville najprv v 46. minúte odpískal penaltu po zákroku brankára Sommera a Gameiro otv oril skóre. Potom podľa českého rozhodcu fauloval vo 49. minúte Brouwers, ale domáci strelec tentoraz z pokutového kopu napálil len brvno. Tretí penaltu Královec nariadil v 66. minúte po zákroku Jantschkeho a Banega zvýšil. Sevilla potom pridala ešte tretí gól.

Manchestru United návrat do Ligy majstrov po ročnej pauze nevyšiel. Hosťami síce poslal v Eindhovene do vedenia v 41.minúte depa, ktorý na Old Trafford zamieril v lete práve z tímu súpera. Lenže domáci ešte do pauzy vyrovnali, keď sa v dlhom nastavení prvého polčasu trafil Moreno.

Rozhodca nastavil osem minút pre zranenie hosťujúceho Shawa, ktorý utrpel zlomeninu nohy. Po pauze potom otočil stav Narsingh.

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovič sa síce proti Malmö, kde sa narodil a futbalovo vyrástol, gólovo nepresadil, ale pripísal si aspoň asistenciu pri druhej trefy. Domáci favorit aj vďaka tomu zvíťazil 2: 0.

As tana pri premiére kazašského celku v základnej skupine súťaže dlho držala nádej na nečakaný bodový zisk na ihrisku Benficy Lisabon. Striedajúci Ščetkin dokonca na štarte druhého polčasu trafil bránkovú konštrukciu, ale potom už udrel favorit.Tri body za výhru 2: 0 mu zaistili Gaitán a Mitroglu.

Premožiteľ pražskej Sparty z predkola CSKA Moskva prehral 0: 1 na ihrisku Wolfsburgu. Nemecký celok privítal rovnakého súpera už pri svojej premiére v základnej skupine Ligy majstrov v sezóne 2009/10 a nadviazal na vtedajší triumf 3: 1.

Galatasaray Istanbul potvrdil, že sa mu doma proti Atletiku Madrid nedarí. Španielskemu klubu podľahol pred svojím publikom aj tretíkrát, tentoraz 0: 2, o čo sa zaslúžil góly v 18. a 25. minúte Griezmann.

skupina A


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára