piatok 21. júla 2017

Prostějovský turnaj prilákal deväť tenistov z prvej stovky

Deväť tenistov z prvej svetovej stovky a päť domácich zástupcov v hlavnej súťaži. Tiež 22. ročník, ktorý sa hrá od dneška až do soboty v Prostějove, sa môže pýšiť kvalitným obsadením a potvrdzuje pozíciu najlepšieho turnaja v Českej republike.

"Tento rok sme trošku bojovali s udelením divokých kariet. Jedna z nich bola pripravená pre Lukas Rosol. Ten ale v Paríži postúpil do štvrťfinále štvorhry a nemôže doraziť. Napriek tomu sa bude na čo pozerať. Obsadenie je na podnik kategórie challenger výborné, "hovorí riaditeľka turnaja Petra Černošková.

Minuloročné víťazstvo bude obhajovať prostějovský tenista Jiří Veselý, dvojka turnaja.O úspech bude bojovať tiež posledný semifinalista Adam Pavlásek, Radek Štěpánek, Jan Hernych a Jan Mertl. "Bolo by skvelé, keby v turnaji zostali čo najdlhšie, ale v ťažkej stavkove bonusy konkurencii to nebude ľahké. Trebárs Adam Pavlásek pôjde hneď v prvom kole na šiesteho nasadeného Srba Lajovic, "poznamenala Černošková.

Okrem Veselého dostal divokú kartu Slovák Martin Kližan, skúsený antukový špecialista Marcel Granollers zo Španielska sport stavky a Kolumbijčan Santiago Giraldo.

"Všetci traja počas sezóny ukázali, že sú to veľkí hráči. Kližan postúpil do semifinále v Barcelone, Granollers bol v osemfinále v Barcelone a Madride a Giraldo domácim pred štrnástimi dňami poraziť Marina Cilic, svetovú desiatku.Predpokladám, že svoju kvalitu potvrdí tiež na našich kurtoch, "verí Černošková.

Organizátori nakoniec ustúpili od možnosti, že privedú Pablo Cuevas, 23. hráča sveta. Špani el síce na Roland Garros skončil, do Prostějova ale nedorazí. "Z French Open vypadol neskoro a bol veľa unavený. Nechceli sme riskovať, že u nás vypadne hneď v prvom kole a turnaj príde o svoju najväčšiu hviezdu, "vysvetlila Cuevasovu absencii šéfka prostějovského podniku.

Vstup do areálu je tradične voľný.


Dnes je od 10 hodín a programu finále kvalifikácie a na tieto zápasy nadväzujú od 11 hodín stretnutia 1. kola.Aj v nasledujúcich dňoch sa bude začínať hodinu pred poludním.

Pred sobotňajším finálovým zápasom sa uskutoční exhibícia vo štvorhre medzi českým párom Jiří Novák, Karel Nováček a slovenských dvojicou Miloslav Mečíř, Karol Kučera. Po skončení derby bývalých hviezd sa usporiadatelia oficiálne rozlúči s trojnásobným víťazom prostějovského Challengeru J� �nom Hájkom, ktorý ukončil kariéru.

"Honza si rozhodne zaslúži ešte jeden potlesk zaplnených tribún na kurte, kde rozdal veľa tenisové radosti," je presvedčená Černošková.

Hral som výborný tenis, hlási navrátilec Štěpánek Vo forme. Tak sa po zranení vrátil na kurty Radek Štěpánek. Na Roland Garros síce vypadol v 2.bicykli v bitke s Berdychom, ale v Prostějove bude trojnásobný víťaz Challengeru patriť znovu k favoritom. "Mrzí ma, že som nevyhral. Ale musím byť realista. Hral som výborný tenis. Nič ma nebolí. Tým plním svoj prvý úloha: Vraciam sa domov po svojich. Samozrejme som unavený. Hral som dva zápasy na tri víťazné sety na najťažšom turnaji. Ale zvládol som ich od začiatku do konca bez výkyvov, "pochvaľoval si.

stavkovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára