piatok 21. júla 2017

Ručinský aj Říha na golfe. Akcia vyniesla ochrnutému otvoril 100 tisíc

V jednej skupinke sa stretli vtipálci Jaroslav Špaček a David Pospíšil. V ďalšej bratia Vrbatové, v inej otec a syn Jelínkovej. Do jednej bol nakoniec zatiahnutý aj hlavný organizátor turnaja Jiří Vykoukal.

"Pôvodne som hrať nemal, ale Ruca ma prehovoril," povedal Vykoukal, ktorého presvedčil Martin Ručinský.

"Mám zapnutý telefón , nevadí? "ospravedlňoval sa pred štartom Vykoukal.

" V pokoji, Bačo, "odvetil pohodár Ručinský.

Pan usporiadateľ nakoniec na prístroji aspon vypol zvonenia a skontroloval ho až po deviatich jamkách .

Tretí ročník Hokej Charity Golf Cupu pritiahol do sviežim vetrom ovívaného areáli pod Kunětickou Horu asi 50 hokejových osobností.Ručinský tu medzi radom známych stretol aj spolubojovníkmi z litv ínovského majstrovského tímu Hübl či Trávníčka.

Nad nepodarenými ranami lamentoval tréner Miloš Říha, kandidát na budúceho reprezentačného kouča.

"Raz dokonca letela palicu, ale potom som začal hrať dobre," povedal s úsmevom muž, ktorý kedysi Otvorila spoznal v Zlíne, kde hral aj trénoval. "Jarda bol výborný center a je to výborný chlapec. Je strašne smutné, že sa mu taká vec stala. "

Necítil telo a netušil , že to tak zostane

Otvoril v stretnutí fínskej ligy medzi Pori a Jyväskylä vo februári 1996 smolný zakopol o protivníkovu korčuľu, pokľakol a vzápätí ho nechtiac "zbúral" pricestuje Vitalij Karamnov.Utrpel vážne zranenie chrbtice.

"Ležal som na ľade a necítil telo. Bolo to divné. A to som netušil, že to tak zostane navždy, "spomenul si Otvoril v prvom obsiahlejším rozhovore od svojho úra zu.

ochrnul od ramien dolu. Dlhá rehabilitácia mu priniesla len maličké pokroky. Napriek tomu, ako sám hovorí, vedie na okraji Zlína s manželkou a dcérou takmer spokojný život.

Na golf sa nedostavil. Vždy mal rád svoj pokoj, ani teraz ho neteší nejaké producírovania na verejnosti.

"Navyše by to pre neho bola dosť náročná cesta," povedal Vykoukal.

Teraz šestačtyřicetiletému otvoril samozrejme urobilo radosť, že si na neho hokejisti spomenuli: "Je super, že chlapci takú akciu usporiadajú. S radom z nich som hral, ​​väčšinu známy.Je paráda, že si zahrajú a prispejú na dobrú vec. "

Pod Kunětickou Horou ho zastúpil otec. V závere vyhlásenia víťazov prevzal šek na sto tisíc korún.

Výsledky aj najzaujímavejšie situácie podniku, ktorý zastrešovala Slovenská asociácia hokejistov, sa potom rozoberali na klubovej terase.

Mimochodom turnaj vyhral David Havíř pred Ručinským a Václavom Eiseltom.

"Som rád, že sa nás zišlo toľko," povedal Vykoukal. "Pri pomyslení na Jardov osud si všetci uvedomujeme, že máme veľké šťastie. Jediná sekunda vám môže prevrátiť život naruby. "


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára