štvrtok 20. júla 2017

Českí basketbalisti sa vracajú do formy v Trutnove

V Poriadne rušno je v týchto dňoch v areáli Základnej školy Komenského v Trutnove. V utorok tu začali letnú prípravu hráčky Kary Trutnov, už od minulého týždňa v hale trénuje mužská basketbalová reprezentácia.

Na prvom prípravnom kempe pred septembrovým majstrovstvami Európy sa zišla takmer kompletná česká špička vrátane Luboša Bartoňa a Jiřího Welsch. Pätnástku hráčov zo širšej nominácie v nasledujúcich dňoch doplní ďalšie hviezdy na čele s oporou Fenerbahce Istanbul Jánom Veselým.

Reprezentanti pod vedením izraelského kouča Ronen Ginzburg trénujú dvakrát denne. "Prvý kemp je vždy zameraný na to, aby sa hráči dostali späť do formy. Je na to pomerne málo času.Zameriavame sa na kondičné tréningy aj na bet365 stavky precvičenie basketbalových zručností, "hovorí muž, ktorý vyhral s Nymburk sedem domácich titulov a od roku 2013 vedie tiež českú reprezentáciu.

V Trutnove sa český výber pripravoval už pred dvoma rokmi. "Je to pekné a tiché mesto, kde sa môžeme plne sústrediť na basketbal. Páči sa nám jeho atmosféra, "pochvaľuje si kouč. Kemp pred septembrovým šampionátom začala reprezentácie minulý týždeň.

Hlavne úvodný dni, kedy si vzal tím do parády izraelský kondičný tréner Ronen Gottlieb, boli pre bet 365 hráča veľmi náročné. Naordinoval im okrem iného drilly, ktoré podstupovali aj basketbalové reprezentantky pred ženským majstrovstvami Európy. S krátkymi pauzami na vydýchnutie hráči prekonávali stále dokola rovnakú vzdialenosť.Tréning sťažovala tropické horúčavy.

"Bola to veľa horúca príprava. Zvlášť v hale bolo obrovské teplo, "priznáva najskúsenejší reprezentant Jiří Welsch. Reprezentácia zostane v Trutnove do budúceho týždňa. To už by sa k tímu mali pripojiť aj legionári Jan Veselý, Pavol Pumprla a elitnej rozohrávač Tomáš Satoranský.

Prvý augustový víkend si mužstvo odskočí do neďalekého Valbřichu, kde ho v sobotu a v nedeľu čakajú prvé prípravné zápasy s Poľskom. Sobotňajší duel bude otvorený pre verejnosť.Už po týchto zápasoch plánuje kouč Ginzburg prvý zúženie kádra. "Jeden alebo dvaja hráči by mali tím opustiť," naznačuje.

Kým Benda, Satoranský, Pumprla či Welsch majú bet365 bonus účasť na európskom šampionáte prakticky istú, predovšetkým mladší hráči musia o nomináciu ešte tvrdo zabojovať. Veľká tlačenica je hlavne na rozehrávačských postoch. O miesto vo finálnej dvanásťčle nnej nominácii sa pobijú opavští Jakub Sirin a Radim Klečka s dečínsky kométou poslednej ligovej sezóny Tomášom Vyoral.

"Už len to, že môžem trénovať s našimi najlepšími hráčmi, je pre mňa veľká česť. Na našom poste je veľká konkurencia, ale ja tu nechám všetko, aby som mal čisté svedomie.Uvidíme, či to bude stačiť, "hovorí dvadsaťdvaročný Tomáš Vyoral.

V polovici budúceho týždňa zamieri reprezentácie do Nemecka, kde by proti nim v ďalšom prípravnom zápase mala nastúpiť aj superhviezda zámorskej NBA Dirk Nowitzki.

Reprezentanti pred septembrovým šampionátom absolvujú deväť prípravných zápasov, okrem iného aj s Ruskom, Gréckom a Španielskom. V Českej republike sa predstaví iba raz, v Brne privítajú Japonsko. Základnú skupinu majstrovstvá Európy odohrajú Česi v lotyšskej metropole Rige.


Okrem domáceho výberu sa stretnú s Estónskom, Ukrajinou, Belgickom a s hlavným favoritom bet365 mobil skupiny Litvou.

bet365

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára